Studenti - Hor Medicinskog fakulteta Novi Sad Musica sanat

Mešoviti hor Medicinskog fakulteta Novi Sad Musica sanat poziva nove članove da se pridruže entuzijastima, zaljubljenicima u muziku – budućim lekarima, stomatolozima, farmaceutima, fizijatrima, medicinskim sestrama, radiolozima, logopedima… 

Obogatite svoj studentski život! Zapevajte s nama! Regenerišite svoje intelektualne i duhovne resurse – lečite i muzikom!
 
Naš hor je formiran u oktobru 2016. godine na inicijativu prof. dr Zorana Komazeca, prodekana za nastavu, i mr Hermine Guga Sarka, muzičkog pedagoga i dirigenta. Za godinu dana postojanja, Hor je imao zapažene nastupe: u Svečanoj sali Rektorata, u Gradskoj kući, Vladi Vojvodine, humanitarne koncerte, koncerte za Dan Fakulteta sa bendom, nastupe za svečanu dodelu diploma; svojim nastupima obogatili su mnoge kongrese na koje su pozivani...
 
Hor neguje raznovrstan repertoar – od etno muzike, preko klasične muzike svih epoha do savremenih modernih kompozicija, popularnih obrada – aranžmana domaće i strane muzike. Posebno se posvećuje pažnja negovanju umetničkih tekovina našeg naroda i duhovne muzike – dragocene baštine naše kulture.
 
Pozivamo sve ljubitelje dobre muzike (i horske i instrumentalne) da nam se pridruže da zajedno uživamo u dobroj atmosferi, druženju, putovanjima... Ispunite kreativno svoje slobodno vreme dobrim vibracijama koje leče i dušu i telo! 
 
Dođite!
Možete nazvati i mr Herminu Guga Sarka – 063/707 42 10
 
   
 
     

Predstavljamo vam mr Herminu Guga Sarka, profesorku muzičke kulture i dirigentkinju hora Medicinskog fakulteta Novi Sad Musica sanat
 
Hermina Guga Sarka je osoba koja pleni na prvi pogled srdačnošću i energijom. Ceo radni vek provela je kao muzički pedagog i dirigent hora i orkestra. Ljubav prema muzici i rad sa mladim ljudima koji dele ista interesovanja izvor je koji, u slučaju Hermine GugaSarka, ne presušuje.
 
Vodila je horove Gimnazije „Isidora Sekulić“ i Univerziteta u Novom Sadu pod nazivom Iuventas, Hor KUD Svetozar Marković, Hor KUD Vila, Hor Muzičke omladine Novog Sada, Vojni hor i orkestar Vojske JNA, Orkestar Titove garde... Učestvovala je na mnogim kulturnim manifestacijama u Gradu, Pokrajini, u zemlji i svetu – svugde je stizala sa svojom raspevanom družinom – horovima koji su dobijali priznanja, kao i ona lično. Sarađivala je sa muzičkim društvima, kulturno-prosvetnim zajednicama, međunarodnim festivalima i drugim značajnim organizacijama – stizala je daleko muzika koju bi svojim rukama usmeravala ova muzička diva.
 
Ukupan broj ličnih priznanja koje je mr Hermina Guga Sarka dobila doseže cifru od 170, a mnogobrojna su i priznanja, zahvalnice, povelje, medalje, sertifikati koje su osvajali horovi kojima je dirigovala... A tek broj mladih sa kojima je sarađivala neštedimice se dajući! Znajući je, ovde sigurno nije kraj – biće ih još.
 
Dođite, upoznajte je, sigurno ćete otkriti još neki aspekt ove bogate ličnosti.
 
         
 
          
 
Program koji Hor najčešće izvodi: 
 
Tebe pojem, St. St. Mokranjac
Bogorodice devo, Sergej Rahmanjinov
Locus iste (graduale), A. Bruckner
Fatisekolo, Ivan Marković
Budi imja gospodnje, St. St. Mokranjac
Total praise, M. R. Holland
Sing alleluia clap your hands, Sally K. Albrecht
 
Ovog leta na Međunarodnom festivalu Ohridski talasi u Ohridu, članovi hora Musica sanat na čelu sa Herminom Guga Sarka imali su zapažene nastupe. Nastupili su sa programom na otvaranju i zatvaranju festivala:
 
Fatise kolo, Ivan Marković  
Total praise, M. R. Holland
Sing alleluia clap your hands, Sally K. Albrecht
O fortuna, iz Karmine burana, Karl Orf
Mari mome, narodna
Struški dućani, makedonska narodna
Hallelujah- Leonard Cohen
Splet etno pesama
 
U crkvama Svetog Nauma i Svete Petke izvodili su duhovne kompozicije:
 
Tebe pojem, St. St. Mokranjac
Bogorodice djevo, Rahmanjinov
Budi imja gospodnje, St. St. Mokranjac
 
U galeriji pogledajte kako je bilo u Ohridu.
 
         
 
         

Tekst uneo: IvanaMaksimovic