Aktuelnosti

Campus Europae

www.campuseuropae.org
University of Novi Sad and Campus Europae
Guide for CAMPUS EUROPAE incoming students  


Opšte informacije o programu Campus Europae (CE)

Međunarodni program mobilnosti studenata Campus Europae koji se realizuje pod okriljem Evropske univerzitetske fondacije sa sedištem u Luksemburgu, bavi se razmenom studenata osnovnih i master studija između univerziteta uključenih u CE mrežu, a u okviru sledećih oblasti:
 Prirodnih  nauka, Medicine, Prava, Tehničkih nauka, Jezika i književnosti, Sociologije,  Ekonomije, Pedagogije, Turizma, Filozofije, Političkih nauka

Sve oblasti su organizovane u sedam CE predmetnih odbora (Subject Committees): Engineering, Teacher Training, Humanities, Natural Sciences, Business, Law i Medicine.

Campus Europae je veoma dinamičan projekat koji se razvija i širi iz godine u godinu. Početkom 2008. godine u njemu je 18 univerziteta iz 16 zemalja, od kojih je Univerzitet u Novom Sadu jedini predstavnik Republike Srbije. Mogućnosti studentske razmene se sve vreme proširuju uvođenjem novih destinacija za studiranje.


MOGUĆNOSTI RAZMENE U OKVIRU PROGRAMA U 2015/2016 ŠKOLSKOJ GODINI

Dragi studenti,
Obaveštavamo Vas da postoji mogućnost za razmenu u okviru programa CAMPUS EUROPAE. S obzirom na promene u okviru samog projekta, neće biti raspisan zvaničan konkurs na Univerzitetu.
Studentima Medicinskog fakulteta (3., 4. ili eventualno 5. godina studija)  nudi se mogućnost razmene (MEDICINA i STOMATOLOGIJA)  na sledećim fakultetima:


FAKULTET

WEB STRANICA

University of Eastern Finland

http://www.uef.fi/en/terveystieteiden-tiedekunta

University of Lorraine
(neophodno znanje francuskog jezika)

http://www.univ-lorraine.fr/content/facult%C3%A9-de-m%C3%A9decine

Medical University of Lodz

http://www.umed.pl/eng/

Saint Petersburg State University

http://ifea.spbu.ru/en/international-academic-mobility-students-exchange-programmes-2/details/11/83

Studenti koji su zainteresovani za razmenu u statusu SAMOFINANSIRAJUĆIH studenata mogu da se prijave za ovaj program. Eventualno sufinansiranje morali biste da obezbedite sami iz raspoloživih izvora – sponzorstva,  razliciti fondovi za stipendiranje  (neke od mogućnosti možete pogledati na sajtu Univerziteta u Novom Sadu - http://www.uns.ac.rs/sr/  )
Zainteresovani studenti mogu dobiti detaljnije informacije o samom programu i uslovima  razmene putem  telefona 021 544 025 ili e-maila: ducamf@uns.ac.rs, a mogu doći i lično u Studentsku službu, soba br. 7, prizemlje, 11.00-13.00 (Dubravka Klajić).
Preporučujemo zainteresovanim studentima da se prijave do 20. februara 2015. kako bismo mogli blagovremeno da dogovorimo sve detalje sa partnerskim univerzitetom.
Prijava treba da sadrzi sledeće:

  1. Motivaciono pismo sa biografijom (na engleskom jeziku)
  2. Uverenje o položenim ispitima (za potrebe programa Fakultet izdaje dokument na engleskom, tj.  Transcript of Records)
  3. Popunjen obrazac Ugovora o učenju (predlog kurseva koje student namerava da sluša)

 

Tekst uneo: